Placeholder image

Crystal Valley Weeekend

| Visit Liberec

ARR - Agentura regionálního...

More than 40 glassmakers and (Christmas) jewelry makers from the region of
Liberec and now also from the Polish Krkonoše present themselves. Glass museums,
glass and art schools open their doors.

Podívat se do sklářských provozů je pro místní i návštěvníky stále atraktivnější. Najednou člověk vidí, jakou práci dá vyrobit skleničku, vázu, či skleněný šperk. Lidé mají možnost na akcích Křišťálového údolí poznat tradici sklářské výroby našeho kraje, která je stále živá a nenabízí jen pohled do historie, ale je výsostně současná a moderní.


Novinkou letošního ročníku je rozdělení na sobotní program (12. 11.), který se bude konat v Lužických horách. V sobotu tak budou otevřené provozy na Novoborsku a Kamenickošenovsku, návštěvníci se mohou vydat do velkých provozů Crystalexu nebo Preciosa Lighting, ale i do malých hutích jako je třeba ta pana Haidla ve Svojkově nedaleko Sloupu v Čechách.


Nedělní program (13. 11.) se potom soustředí do Jizerských hor, Českého ráje a Krkonoš. Představí se tak například Preciosa v Desné, Glassor v Liberci nebo pan Pesničák v Josefově dole. Otevřena bude i výstava pana Lhotského v Železném Brodě nebo dílna pana Novotného v Heřmanicích u Frýdlantu. Poprvé se představí i subjekty na polské straně Krkonoš, tedy huť Julie (Piechowice) a Krkonošské muzeum se stálou expozicí skla v Jelení Hoře.


Vydejte se za kouzlem skla a šperků, více než 40 otevřených provozů se na vás těší 12. a 13. listopadu

More information at www.crystalvalley.cz


Křišťálové údolí, oblast světově jedinečné koncentrace a pestrosti sklářské, bižuterní, kamenářské a šperkařské tvorby a výroby, je založeno na dokonalém tradičním řemesle a umu místních lidí. Sklářství, bižuternictví a šperkařství jsou místním dědictvím, významným ekonomickým odvětvím, součástí stávající identity regionu i jeho budoucnosti.
Web: https://crystalvalley.cz/cs/aktualita/vikend-kristaloveho-udoli-2022

Knowledge
Aktualisiert am 15.11.22, 18:30 o 'clock
More